Barcelona

Capturen les dues llobes que s'han escapat al Zoo de Barcelona

Dues llobes, una mare i un cadell, s'han escapat cap a les deu d'aquest matí de les seves instal·lacions del Zoològic de Barcelona. Al cap d'una hora n'han trobat una a les mateixes instal·lacions del recinte i, cap a les 12 del migdia, han capturat l'altra.

Actualitzat
Al voltant de les deu del matí els responsables del Zoo de Barcelona han activat el protocol d'emergència: han tancat el parc i han confinat els visitants en una part de les instal·lacions. Dues llobes, una mare i un cadell, s'havien escapat de les seves instal·lacions. En aquells moments hi havia uns 900 visitants dins del Zoo, entre ells 17 grups d'escolars.

Mentrestant, els responsables del parc buscaven els animals. A una se l'ha pogut agafar de seguida, abans de les onze. A l'altra, s'ha trigat una mica més a localitzar-la, i és la que ha fet saltar alarmes, tot i que tampoc no havia sortit del Zoo. Els cuidadors l'han adormit per reduir-la i ara es recupera sota control veterinari.

Durant l'estona que ha durat la recerca també han decidit no moure's de lloc alguns parlamentaris i personal i visitants del Parlament de Catalunya, situat a pocs metres del Zoo.

Segons ha explicat el director del Zoo, Miquel Trepat, la causa de l'incident pot haver estat el fet que avui arribaven nous animals a unes instal·lacions al costat de les que ocupen els llops. Els nous visitants poden haver fet posar nervioses les llobes.

Trepat ha remarcat que es tracta d'un fet aïllat que no ha representat cap perill per als visitants. Tot i això, ha assegurat que s'investigarà l'incident perquè no es repeteixi.

Les femelles que s'han escapat formen part d'un grup de 5 llobes ibèriques que van arribar a finals de l'any passat des de França i que fins ara no havien provocat cap problema.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut