Tòquio

La mare d'un dels "herois de Fukushima" diu que només "esperen morir"

La mare d'un dels coneguts com "herois de Fukushima", el personal que treballa a la central nuclear intentant contenir la radiació, ha explicat que ha rebut una carta del seu fill en què li confessa que són conscients de la seva situació i només "esperen morir". El diari britànic "The Daily Telegraph" ha publicat el testimoni de la mare d'un dels anomenats "liquidadors". "El meu fill i els seus col·legues han analitzat detingudament la seva situació i s'han resignat a morir si és necessari a llarg termini", ha afirmat la dona.

Actualitzat
"Plorar és inútil. Si estem a l'infern ara tot el que es pot fer és enfilar-se fins al cel. Per favor, tinguin compte la força oculta de l'energia nuclear. M'asseguraré que ens puguem recuperar", diu un dels empleats que treballa per torns de 50 a la central nuclear per contenir el desastre. La seva mare ha confessat al diari "The Daily Telgraph" que els "herois de Fukushima", també coneguts com "els liquidadors", saben el destí que els espera i estan disposats a sacrificar-se pel futur del país.

D'altra banda, TEPCO ha dit que es planteja ajornar les feines menys urgents a la central de Fukushima per garantir la seguretat dels operaris, ja que no tenen prou mesuradors de radioactivitat.

El balanç de víctimes al Japó ja puja fins a 11.500 morts i els despareguts són més de 16.000.

Es creu que al voltant de la nuclear hi hauria un miler de cadàvers que no s'han pogut recuperar a causa dels alts nivells de radioactivitat, fruit d'una possible fusió de les barres de combustible dels reactors.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut