janquim

Apleguen "tuits" i testimonis reals sobre el terratrèmol del Japó en un llibre per recaptar fons

Més de quinze dies després del terratrèmol i el tsunami que van matar desenes de milers de persones al nord del Japó, està a punt d'aparèixer un llibre que recull testimonis reals de les persones i que apareixien en blogs i també en els missatges que diversos usuaris del Twitter van enviar quan tot va començar.

Actualitzat
Es tracta del llibre "02:46 Quakebook", que s'ha elaborat en molt poc temps i del qual ja se'n pot fer una comanda mitjançant internet.

Prop de dues-centes persones hi han participat i aporten reflexions, opinions i testimonis dels fets d'aquell 11 de març. El títol al·ludeix a l'hora de la sacsejada de 9 graus en l'escala de Richter.

Tot el que s'obtingui per la venda del llibre es destinarà a la Creu Roja japonesa i per tant servirà per aportar fons d'ajuda als daminificats. Més enllà d'aquest tret, el projecte mereix interès perquè és l'expressió de molts missatges de persones anònimes que es comuniquen amb el Twitter. La idea va sorgir d'un bloguista britànic que viu al Japó i escriu "El nostre home a Abiko".

Des del dia 18 ja han fet les seves peticions i tenen un blog i un compte al Twitter.

Precedent a Egipte

No és el primer cop que els missatges de persones anònimes mitjançant internet s'apleguen i es converteixen en llibre. Fa uns quants dies es va donar a conèixer el projecte "Tweets des de Tahrir", que van idear Nadia Idle i Alex Nunns, activistes que recollien els missatges que s'enviaven a aquest servei de 140 caràcters com a màxim mentre tenia lloc la revolta democràtica a Egipte.

El lllibre es posarà a la venda el 21 d'abril tant en format digital com en la versió impresa però ja ha tingut ressò arreu del món. Vol ser un compendi dels "tuits" dels egipcis durant les manifestacions de protesta que van acabar amb la dimissió de Hosni Mubarak.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut