Tòquio

Sarkozy proposa una nova reunió del G-20 per redefinir la seguretat nuclear

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha proposat una nova reunió del G-20 al maig a París per redefinir les normes de seguretat nuclear. Ho ha dit en una visita fugaç al Japó després de participar a la reunió del G-20 a la Xina. Per Sarkozy, caldria replantejar les normes internacionals arran del desastre de Fukushima.

Actualitzat
El president francès, Nicolas Sarkozy, ha proposat una nova reunió del G-20 a París al maig centrada en la seguretat nuclear. Per Sarkozy, caldria replantejar les normes internacionals després de la catàstrofe a la planta atòmica japonesa de Fukushima.

Després de reunir-se amb el mandatari francès a Tòquio, el primer ministre del Japó, Naoto Kan, ha anunciat que explicarà la crisi nuclear del seu país a la cimera del G-8 a Deauville, a França, el maig que ve. 

Kan ha deixat clar que Fukushima es desmantellarà completament. D'aquesta manera descarta la possibilitat apuntada per la companyia TEPCO, la gestora de la planta, que havia deixat oberta la porta a continuar operant amb els reactors 5 i 6, els menys afectats.
Anar al contingut