Barcelona

Mas-Colell revela que el govern espanyol exigeix doblar la retallada prevista per la Generalitat

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha revelat que el govern espanyol exigeix a la Generalitat que dobli les retallades previstes en la despesa pública. Mas-Colell ha assegurat que és "totalment inviable", ja que l'ajust arribaria fins als 5.800 milions d'euros.

Actualitzat
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha interpretat la petició del Ministeri d'Hisenda d'ajustar el dèficit com una invitació a "maquillar els números", un maquillatge que no està disposat a fer. "Només farem el que creiem que podem fer, que és reduir el 10% de despesa, i ens hauran de jutjar sobre aquest 10%", ha argumentat el titular d'Economia.

La Generalitat està implementant un ajust de 2.600 milions d'euros. Amb aquesta quantitat i els ingressos que comptava rebre de l'executiu espanyol, amb la transferència aquest any dels 1.350 milions d'euros del fons de competitivitat i uns 1.200 més del traspàs d'alguns edificis de titularitat estatal per poder-ne treure algun rendiment, el govern català esperava complir l'objectiu de reducció del dèficit per aquest any, que se situa a l'1,3% del PIB.

Però la Generalitat no compta que aquests diners de l'Estat arribin. És per això, que, segons els càlculs de Mas-Colell, caldrà retallar 3.200 milions d'euros més per poder complir amb l'objectiu de dèficit marcat. Sumats, són uns 5.800 milions d'euros, una quantitat que supera tota la inversió del sector públic que la Generalitat va fer l'any passat.

La revelació del conseller Mas-Colell arriba l'endemà d'unes declaracions del secretari d'Estat d'Hisenda i Pressupostos, Carlos Ocaña, en què advertia que l'objectiu de baixada de dèficit per a Catalunya del 2,4% a l'1,3% del PIB "no és negociable".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut