Barcelona

Salut espera evitar la reducció de plantilla amb el pla de xoc als hospitals

El secretari de Coordinació i Estratègia del Departament de Salut, Francesc Sancho, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que plantegen el pla de xoc per reduir el 10% del pressupost sanitari com una mesura temporal d'un any. Sancho ha afegit que espera que amb la retallada es pugui evitar la reducció de plantilla als hospitals i que les reduccions de les retribucions als treballadors es puguin recuperar després. Els hospitals presenten avui les mesures per retallar les despeses. Avui és l'últim dia perquè els hospitals públics presentin els seus plans d'austeritat a l'Institut Català de la Salut.

Actualitzat
El Departament de Salut ha plantejat el pla de xoc per reduir el 10% del pressupost sanitari arran de la crisi econòmica com una mesura temporal d'un any, amb l'objectiu de no generar més dèficit.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el secretari de Coordinació i Estratègia del Departament de Salut, Francesc Sancho, ha dit que esperen poder evitar la reducció de la plantilla dels hospitals i preveu que les reduccions de retribucions que s'apliquin als treballadors es puguin recuperar posteriorment.

Bellvitge, Joan XXIII i Mataró

Dilluns, l'Hospital de Bellvitge va anunciar que tancarà dues plantes i diversos quiròfans per fer front a la retallada del pressupost sanitari. Però les tisorades no acaben aquí perquè l'Hospital Joan XXIII de Tarragona eliminarà 48 llits i el de Mataró 42.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut