Barcelona

Homs afirma que són el centre de les crítiques perquè no maquillen les xifres

El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ha dit que la Generalitat està sent el centre de les crítiques que arriben des de Madrid perquè no maquillen les xifres. Segons Homs, així ho va fer el tripartit amb connivència amb Madrid, però ells volen defensar un prestigi a Europa i aconseguir una credibilitat "que es guanya parlant clar", al contrari de la "praxi d'adornament" que, segons ha dit, molts defensen. Homs també ha reiterat les paraules del conseller Mas-Colell en el sentit que el govern es plantarà davant les noves exigències de Madrid, que reclama a la Generalitat que redobli les retallades fins al 20%.

Actualitzat
Homs ha contraposat la política realista del govern Mas a "la praxi d'adornament" que va practicar el tripartit i el govern socialista des de Madrid.

"Venim d'una època d'adornament en escreix, són aquells que negaven la crisi", ha dit en referència a l'executiu socialista de Zapatero. Homs també ha acusat l'anterior govern de la Generalitat d'haver practicat aquest exercici "quan els va semblar".

Per contra, el portaveu del govern ha defensat "dir les coses pel seu nom" com una forma de guanyar confiança a Europa. "Algú havia sostingut que no se'ns concediria crèdit per parlar clar. És just el contrari, enlloc de perdre confiança, en guanyem", ha dit.

En aquest sentit, Francesc Homs ha dit que les dues dèries seves en arribar al govern són recuperar la credibilitat i saber què fer per sortir de la crisi, i que, en aquest sentit, la política realista és la que dóna crèdit a Europa i la que ha permès que la Generalitat hagi arribat a acords amb diferents bancs per negociar el deute.

Retallada del 20%?


D'altra banda, Homs ha afirmat que el govern es plantarà davant de les noves exigències de reducció del dèficit que li exigeix el govern de Zapatero que ara reclama que dobli les retallades que s'estan fent. "Podem fer-ho i és un país prou fort, el nostre, per plantar-nos", ha assegurat el portaveu de l'executiu d'Artur Mas en el transcurs de l'entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio".

Les declaracions del portaveu del govern han refermat les paraules que el conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, en què va dir que es negaria a doblar la retallada, com va revelar que li exigeix Madrid.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut