Imatge d'arxiu d'una concentració de suport al president sirià, Bashar al-Assad, al centre de Damasc (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu d'una concentració de suport al president sirià, Bashar al-Assad, al centre de Damasc (Foto: EFE)
Damasc

El govern de Síria dimiteix però n'hi haurà un de nou en 24 hores

El govern del primer ministre de Síria, Naji Otri, ha dimitit aquest dimarts però hi haurà un nou gabinet en les pròximes 24 hores. La renúncia de l'executiu, que ha estat acceptada pel president Bashar al-Assad, s'ha dut a terme per frenar l'onada de protestes al país que reivindiquen més democràcia. Mentrestant, desenes de milers de persones s'han concentrat al migdia al centre de la capital per donar suport al president Al-Assad, que és al poder des del 2000.

Actualitzat
Tal com havia anunciat un alt responsable de l'executiu de Damasc, que no es va voler identificar, el govern sirià ha presentat la dimissió aquest dimarts, vuit anys després de la seva formació, i que "un nou gabinet es constituirà en 24 hores".

Aquesta mesura arriba dues setmanes després de les confrontacions que també hi ha a Síria entre els partidaris i els opositors al règim del president, Bashar al-Assad, en una revolta popular sense precedents al país. Els opositors a Al-Assad parlen de 130 morts durant les manifestacions, mentre que el balanç oficial és només d'una trentena. Com a conseqüència d'aquests episodis d'agitació social, fa dies que s'especula que el mateix president es podria adreçar al país per anunciar l'aixecament de l'estat d'excepció, en vigor des del 1963.

Mentrestant, desenes de milers de persones s'han concentrat aquest migdia en una plaça de Damasc, la capital, per donar suport al president del país. Els concentrats, amb retrats del president i banderes del país, han cridat consignes a favor del cap d'estat, en la que s'ha convertit en una demostració de força del règim.
Anar al contingut