Imatge d'arxiu dels rebels a Ajdabiya sobre un tanc destrossat de Gaddafi.
Imatge d'arxiu dels rebels a Ajdabiya sobre un tanc destrossat de Gaddafi.
Trípoli

El centre i l'est de Trípoli registren fins a nou potents explosions

La ciutat de Trípoli ha estat escenari aquest dimarts d'una sèrie de potents explosions que la televisió líbia ha atribuït als "agressors colonialistes i autors de les croades". Les bombes han arribat després que l'ofensiva de les tropes de Gaddafi ha esguerrat els plans dels rebels que pretenien aconseguir el control de Sirte, la localitat natal del dictador i punt militar estratègic per arribar a la capital. L'exèrcit del dictador els ha obligat a recular i l'ofensiva dels rebels haurà d'esperar.

Actualitzat
Un màxim de nou explosions al centre de Trípoli. Això és el que han sentit cap a les 17.40, hora d'aquí, alguns dels reporters que es troben a la capital líbia.

Segons la televisió estatal, els "agressors colonialistes" han bombardejat "objectius civils i militars" de Trípoli. Residents a la capital han dit que les darreres explosions s'han registrat a l'est de la ciutat, en un dia que ha començat amb el vol d'avions sobre el cel tripolità.

Cal dir que les forces de la coalició han realitzat atacs aeris diaris des que va començar la seva missió el 19 de març passat.

Gaddafi fa recular els rebels

Els rebels libis han hagut de recular cap a l'est davant les últimes ofensives de les tropes de Moammar al-Gaddafi. Els insurgents, que confiaven llançar, abans de dijous, una ofensiva contra Sirte, la localitat natal i un dels feus de Gaddafi, es tornen a trobar ara a un centenar de quilòmetres de la ciutat.

Els insurgents havien avançat posicions i havien recuperat diverses localitats petrolieres després del suport dels atacs aeris aliats, fins que han hagut de canviar de rumb.



Anar al contingut