Irene Rigau, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Irene Rigau, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

S'ha de replantejar la manera de vestir a les aules perquè sigui "més igualitària"?

"A l'hora de repensar la vestimenta a les aules, ens sembla oportú fer un debat". Amb aquestes paraules, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha convidat la societat catalana a reflexionar sobre com es vesteix a l'escola. Per alimentar la discussió, no falten arguments a favor o en contra del retorn de l'uniforme escolar.

Actualitzat
De fet, Rigau no només s'ha dedicat a impulsar un debat participatiu, sinó que també ha aprofitat per fer el que en futbol coneix per "posar la pilota en joc". La consellera ho ha fet posicionant-se a favor d'una manera de vestir "més igualitària" perquè, segons ha reconegut, les diferències entre alumnes que genera la indumentària "són molt evidents".

A partir de la posició de Rigau, es pot aprofundir en els arguments que defensen els partidaris de la regulació de la manera de vestir a les aules. Entre els efectes socials desitjats destaquen la promoció de la disciplina, la reducció de la desigualtat i la discriminació entre companys, o la identificació de l'estudiant amb el rol d'alumne i el centre que l'acull.

En canvi, els punts en contra de l'arribada d'una nova vestimenta escolar posen l'èmfasi en la despesa econòmica que comporta la compra de la indumentària i la despersonalització de l'alumne. Els defensors del model actual n'elogien els avantatges com a element de respecte a la singularitat i la diversitat de cada alumne.

El debat ja ha començat al 3cat24.cat

El portal de notícies 3cat24.cat posa a disposició de l'usuari diferents possibilitats interactives perquè es pugui pronunciar sobre el debat encetat per la responsable d'Ensenyament.

Així, l'enquesta del dia pregunta: "Estàs a favor d'una vestimenta més igualitària dels alumnes a les aules?". Cap a les 15 h d'aquest dimarts els resultats s'han anat ajustant i mostren un 59,31% a favor del sí, per un 40,69% que opta pel no. D'altra banda, un bon indicador de l'èxit de l'anunci és que la notícia de la proposta de la consellera Rigau ha estat la més comentada des de dilluns, i ha arribat a ser la segona més llegida del portal.
Anar al contingut