Madrid

Artur Mas proposa que Televisió de Catalunya tingui un canal en anglès per fomentar-ne el coneixement

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apuntat aquest dilluns que TV3 podria tenir en el futur un canal especialitzat en pel·lícules, sèries i dibuixos animats que emeti en anglès amb subtítols en català. Per Mas, permetria compensar el baix nivell que el conjunt de la societat catalana té en un idioma indispensable en l'actualitat. De fet, la setmana passada un estudi d'abast continental realitzat per l'empresa Education First va posar en evidència el grau de coneixement d'aquesta llengua a l'estat espanyol, atorgant-li l'últim lloc en la llista de països europeus. Mas ha fet l'anunci a Madrid, durant un dinar col·loqui envoltat d'empresaris.

Actualitzat
Artur Mas s'ha mostrat preocupat pel baix nivell de coneixement de l'anglès que presenta la societat catalana i espanyola. Aquest dèficit competencial, segons ha recordat el president de la Generalitat, ja s'intenta combatre a Catalunya a través de la Formació Professional però, a més, ha anunciat que podria donar peu a la creació d'un canal de TV3 íntegrament en anglès, amb la intenció de fomentar-ne el coneixement i socialitzar-ne l'ús

En aquest sentit, Mas ha apuntat que la possibilitat de comptar en el futur amb aquest canal públic és una mesura que ja consta en el programa electoral de CiU. No obstant això, Mas ha puntualitzat que el canal no veurà la llum de manera immediata, a causa dels plans de reducció del dèficit i les retallades que estan afectant la televisió pública catalana.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut