La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau
Barcelona

Rigau insta a reflexionar sobre una forma de vestir "més igualitària" als centres escolars

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha mostrat la seva preocupació pel que considera "l'obsessió" dels alumnes per decidir què es posen cada matí per anar a l'escola o l'institut. És per això que assegura "a l'hora de repensar les formes de vestir a l'escola, ens sembla oportú fer un debat"; un debat que segons ha afegit hauria de passar per plantejar-se "si és més recomanable o no una forma més pràctica de vestir, més igualitària, perquè de vegades les diferències són molt evidents".

Actualitzat
Irene Rigau considera que una bata o un uniforme pal·liarien les diferències que per ella es posen de manifest amb la vestimenta que els alumnes porten a l'aula, vestimenta que pot fomentar "certa competència i vinculació immediata amb les modes". És en aquest sentit que la responsable d'Ensenyament defensa la necessitat d'una reflexió respecte a la vestimenta dels alumnes que vagi molt més enllà del debat sobre el vel islàmic.

En declaracions a l'ACN, la consellera Rigau, a més, afegeix un altre element al debat: la idoneïtat de la indumentària a l'activitat. "Quan fas esport vesteixes d'una manera, quan vas a una festa vesteixes d'una altra", posa com a exemple. Per Rigau, "hi ha qüestions que no són només estètiques".

Tot i això, la titular d'Ensenyament admet que de moment "el govern no té previst cap norma relativa als uniformes", una qüestió que és decisió dels consells escolars de cada centre de Catalunya.
Anar al contingut