Osaka

Fukushima admet un error de càlcul i diu ara que els nivells de radiació són inferiors als donats

Informacions contradictòries sobre l'augment de la radioactivitat en un dels reactors de Fukushima, després que Tepco -l'empresa responsable de la central- ha assegurat que la xifra del nivell de contaminació 10 milions de vegades superior al normal era un error.

Actualitzat
Les informacions i posteriors desmentiments no fan més que augmentar la preocupació dels ciutadans. Aquest diumenge al matí, Tokyo Electric Power Company (Tepco), la companyia operadora de la central, anunciava que s'havien detectat uns nivells de radioactivitat 10 milions de vegades superiors als normals en l'aigua acumulada al reactor número dos. Els treballadors han estat evacuats immediatament i, davant d'això, no han pogut fer-ne una segona lectura.

Unes hores més tard, i davant la gran alarma internacional que han causat aquestes dades, Tepco ha corregit i ha dit que era un error. La radiació de l'aigua és 100.000 vegades superior, no 10 milions. La xifra és igualment altíssima i afecta l'aire del reactor, greument contaminat. Aquesta aigua que inunda la sala de les turbines s'ha d'extreure, però en principi és estanca i no afecta l'aire exterior. Per què, llavors, l'aigua del mar al davant de la central també està contaminada? Les autoritats temen que hi hagi una fuita de substàncies procedents del nucli d'algun reactor.

Greenpeace alerta que a 40 quilòmetres de la central el monitor de radioactivitat es dispara al màxim. De moment, s'ha evacuat la població fins a 20 quilòmetres de Fukushima i s'ha recomanat la marxa dels que viuen fins a 30 quilòmetres. Greenpeace adverteix que la població hauria de marxar d'aquesta àrea.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut