Barcelona

Marató contrarellotge d'inauguracions i primeres pedres abans que s'acabi el termini legal marcat per les pròximes municipals

Aquests dies els polítics no fan servir les tisores només per a les retallades imposades per la situació econòmica, sinó també per inaugurar mil i una obres que culminen en vigílies electorals. A partir de dimarts, segons la llei, ja no es poden fer inauguracions, i per això aquests dies vivim una efervescència inauguradora que respon a la legítima voluntat de lliurar a la ciutadania l'obra acabada, encara que de vegades es fa amb massa presses, per no perdre's una bona foto abans de la campanya.

Actualitzat
Alcaldes, consellers, presidents de comunitats i ministres no han parat durant tot el cap de setmana. El de Barcelona, Jordi Hereu, l'agenda del qual ha tret fum en les últimes hores, inaugurava aquest diumenge al matí el Museu de Ciències Naturals. Ha estat una de les últimes inauguracions abans que, a partir de dimarts, data de convocatòria de les eleccions municipals, ja estiguin prohibides. També la ministra Carme Chacón ha cedit a l'Ajuntament de Sant Boi terrenys fins ara en mans de Defensa.

Dissabte, a Palamós, el president Artur Mas inaugurava l'Espai del Peix i, a Riudecanyes, el conseller Recoder protagonitzava una autèntica marató en companyia de l'alcalde, Josep Maria Tost. La setmana ha estat intensa: teatres a Terrassa i a Lloret, aquest últim encara sense programació; museus a Ripoll i a Quart, o primeres pedres, com la que posava l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros al mercat de Tarragona. A més, la premsa va farcida de propaganda institucional.

La Junta Electoral Central ha aclarit l'última reforma de la llei electoral, de manera que, des de dimarts i fins al 6 de maig, inici de la campanya electoral, es prohibeixen les campanyes d'èxits o propaganda dels ajuntaments, les campanyes divulgatives amb imatges i expressions de les institucions i, per descomptat, les inauguracions d'obres. En canvi, es permeten inauguracions d'esdeveniments com fires o certàmens i les campanyes informatives d'interès públic.

La setmana ha estat un no parar, fins al punt que el president valencià, Francisco Camps, participava en la inauguració de dos aeroports en una setmana. El de Castelló, sense avions, i la nova terminal del d'Alacant, amb els ministres José Blanco i Leire Pajín. Camps ha tingut una seriosa competidora en Esperanza Aguirre en matèria d'inauguracions. La febre ha estat tal que no hi ha faltat ni el glamur. A Astúries, han portat Woody Allen a inaugurar el Centre Cultural Oscar Niemeyer d'Avilés i, a Màlaga, hem vist Antonio Banderas i Tita Cervera al costat de l'alcalde en la inauguració del nou Museu Thyssen.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut