Continua la revolta a Síria.
La derogació de la llei d'emergència és un dels requisits dels opositors.
Latakia

La pressió obliga el president siri a aixecar la llei d'emergència, en vigor des de fa 50 anys i que limita la llibertat política

La pressió al carrer ha forçat el president Bashar al-Assad a anunciar la derogació de la llei d'emergència, en vigor des de fa cinquanta anys i que limita la llibertat política. Aquest era un dels principals requisits dels manifestants. El govern sirià, però, no ha volgut fixar cap data per a l'execució de la mesura.

Actualitzat
En un intent de fer callar les protestes i calmar els ànims, el règim d'Al-Assad ha alliberat aquest dissabte prop de 260 presos polítics. Però les revoltes no han cessat. Els manifestants, cansats de promeses i atiats per la repressió, han tornat a sortir al carrer. Aquest diumenge al matí, l'oposició ha convocat una vaga general a través d'internet. Ho ha fet tan sols un dia després de la la brutal repressió a la ciutat de Lakatia que ha acabat amb la vida d'almenys 12 persones. Segons el govern, la majoria eren membres de les forces de seguretat. L'agència oficial de notícies de Síria, SANA, també afegeix que més d'un centenar de persones haurien resultat ferides en els enfrontaments entre la policia i els manifestants.

Per la seva banda, la secretaria d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, ha descartat aquest diumenge la participació dels Estats Units en el conflicte siri, i no, com ja ha fet, a Líbia. Així ho ha declarat en una entrevista difosa per la cadena CBS.
Anar al contingut