Viladecans

Dos dels tres "afters" de Viladecans es resisteixen a tancar malgrat l'ordre municipal

Els "afters" de Viladecans es resisteixen a tancar. Dos dels tres locals que hi ha al municipi es neguen a abaixar la persiana, tal com estableix una ordre del municipi. L'Ajuntament ha ordenat tancar els tres fora-d'hores emparant-se en la nova llei que regula aquests locals que obren de matinada i que sovint s'associen a problemes amb els veïns. Els clients ja s'han trobat que un dels de la zona no tornarà a obrir, però els altres dos s'hi resisteixen.

Actualitzat
Durant molts anys els "afterhours" han sobreviscut gràcies a un buit legal. Des del 2009, però, hi ha una llei que els regula. Aquesta normativa, i el reglament del 2010, estableix, entre altres coses, que aquests locals han d'estar allunyats uns 500 metres del nucli urbà. La llei també preveu que els ajuntaments puguin autoritzar-ne la llicència.

La llei és el que esgrimeix l'Ajuntament de Viladecans per tancar els tres locals que hi ha al municipi, el Row-14, el Souvenir i el Merci. El consistori assegura que només fan complir la normativa.

Els fora-d'hores, però, s'hi resisteixen. Els propietaris asseguren que sí que compleixen tots els requisits de la normativa. En cas del Merci, el responsable, Rubén Castillejo, explica que només estan pendents de la llicència pertinent i assegura que lluitaran contra l'Ajuntament per la via judicial.

El cas del Souvenir és diferent. Ja ha tancat. Aquesta matinada de diumenge ha estat l'última. S'han format llargues cues per entrar al local que tanca les portes en no complir la nova llei d'espectacles.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut