Barcelona

S'inaugura el nou Museu de Ciències Naturals de Barcelona a l'edifici Fòrum

Aquest diumenge s'ha inaugurat el nou Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB), o Museu Blau, a l'edifici Fòrum. Es tracta d'una construcció triangular de color blau dissenyada per l'equip suís d'arquitectes Herzog & Meuron que va ser icona del Fòrum Universal de les Cultures el 2004, i que ara també dóna nom al futur museu. El nou equipament cultural ocupa 9.000 m2, distribuïts en dues plantes. El Museu Blau pretén aportar a la ciutat una oferta cultural que faci compatibles el rigor científic, la divulgació, el sentit lúdic i el coneixement de la natura. Les altres seus del MCNB són al parc de la Ciutadella i la muntanya de Montjuïc.

Actualitzat
El Museu Blau ha obert les portes amb l'exposició "Planeta vida", de la qual es podrà visitar una de les tres parts que la integren, la titulada "La Terra, avui", que mostra i explica 4.500 peces del fons patrimonial del museu com ara minerals, esquelets, fòssils, fongs, plantes o animals, entre els quals n'hi ha un de molta complexitat: l'esquelet d'un rinoceront blanc, provinent del Zoològic de Barcelona.

Les altres dues parts de l'exposició permanent, "La biografia de la Terra" i "Els laboratoris de la vida", s'obriran al públic a partir del juny. A més a més, el museu allotjarà una mediateca, anomenada Niu de la Ciència, destinada als més petits, i té previst fer moltes activitats relacionades amb les ciències naturals que combinin els continguts amb recursos interactius i audiovisuals moderns.

A partir d'aquesta inauguració es podran visitar alguns dels tresors d'una institució, la del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb 132 anys d'història i tres milions d'exemplars emmagatzemats, en els àmbits de la mineralogia, la petrologia, la paleontologia, la zoologia i la botànica.

Fins al 30 de juny l'entrada és lliure.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut