Fukushima

Detecten al mar de Fukushima nivells de iode radioactiu que superen 1.250 vegades el límit

L'Agència de Seguretat Nuclear del Japó ha detectat una concentració de iode radioactiu 1.250 vegades superior al límit legal en aigües marines pròximes a la planta nuclear de Fukushima. Fins ara, s'havia superat el llindar en 140 vegades, però mai en una xifra tan alta. El nivell detectat suposa que, si un adult begués mig litre d'aquesta aigua, rebria una radioactivitat d'1 milisievert, segons l'Agència. Malgrat l'augment de la radiació, les autoritats nipones descarten que pugui afectar la vida marina i, especialment, els peixos per al consum humà. Asseguren que, a 30 quilòmetres de la central, els nivells de radiació són normals.

Actualitzat
A la planta, els operaris continuen els esforços per restablir el sistema de refrigeració dels reactors, danyat pel devastador terratrèmol i el tsunami de l'11 de març.

Divendres es van detectar alts nivells de radioactivitat en aigua acumulada en diversos llocs de la central. En alguns punts superaven fins a 10.000 vegades el límit permès. Dos operaris van estar en contacte amb aquesta aigua sense el calçat adequat i han hagut de ser hospitalitzats.

Ara l'empresa sospesa com retirar l'aigua contaminada que s'ha detectat a les sales de turbines de diversos reactors. Mentrestant, continua la injecció d'aigua des de camions per evitar un sobreescalfament.

En aquests moments, el temor pel que fa a la nuclear és que l'edifici de contenció del reactor 3 finalment sí que estigui danyat. El primer ministre, Naoto Kan, assegura que la situació queda ben lluny d'estar sota control.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut