Japó

El govern japonès admet que la situació a Fukushima és imprevisible

Les autoritats japoneses no descarten que hi hagi danys estructurals a l'urna de contenció del reactor número 3 de la central de Fukushima, que justificarien la presència a la zona d'aigua amb alts nivells de radioactivitat. Els Estats Units ofereixen ajuda en les tasques per refredar els reactors.

Actualitzat
L'estructura d'un dels reactors de la planta de Fukushima està danyat, la qual cosa justificaria la presència a la zona d'aigua amb alts nivells de radioactivitat. Així ho ha explicat l'Agència de Seguretat Nuclear del Japó, que també ha volgut matisar que per ara no s'ha pogut determinar exactament què ha passat. Se sospita que les fuites de radiació potser procedien de les barres de combustible, que podrien estar parcialment foses, o de la piscina que alberga els residus nuclears.

Mentre s'investiga l'origen de les fuites d'alta radiació, dos tècnics de la central estan hospitalitzats per haver estat en contacte amb aigua contaminada que superava 10.000 vegades la radiació permesa. Les últimes informacions de l'executiu sobre els nivells de radiació diuen que a 30 quilòmetres de la central ja s'ha superat el límit anual. A més, el govern japonès també ha detectat per primer cop radioactivitat en verdures cultivades a Tòquio. La cadena de fets ha portat el govern japonès a valorar la situació a Fukushima com a imprevisible i encara no apte per a l'optimisme.

10.000 morts

El país acomiada, a poc a poc, les víctimes mortals del terratrèmol de fa quinze dies. Els crematoris estan desbordats i n'hi ha que no tenen prou energia per funcionar. Aquesta matinada la policia ha confirmat la víctima mortal número 10.000. De desapareguts, n'hi ha més de 17.000. Tot i aquestes xifres, el Japó no té pràcticament temps d'aturar-se per recordar els morts. La feina per reconstruir el país és enorme. A Sendai, els "marines" dels Estats Units, amb maquinària pesant, intenten netejar l'aeroport.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut