Barcelona

Mas vota per error a favor d'una moció de suport a la consulta sobre la independència a Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha votat a favor de la moció de suport a la consulta sobre la independència de Catalunya prevista pel 10 d'abril a Barcelona. Es tracta d'un error, ja que el grup de Convergència i Unió s'hi ha abstingut. L'equivocació no ha tingut conseqüències en el resultat final. Una altra anècdota de la votació ha estat l'absència de Joan Puigcercós, que ha arribat tard i no ha pogut votar.

Actualitzat
Han votat a favor de l'apartat quart nou diputats d'ERC, els de Solidaritat, Joan Laporta i Artur Mas. Quaranta-cinc diputats -PSC, PP i Ciutadans- ho han fet en contra, mentre que CiU i ICV-EUiA s'hi han abstingut, amb un total de 71 vots.

CiU s'ha abstingut en aquest punt, però en canvi ha votat a favor del "dret a decidir" i de l"autodeterminació", que figuraven en el primer punt. també ha acceptat el compromís que el govern aprovi una llei de consultes no referendàries "en el termini més breu possible".

L'error d'Artur Mas no ha estat l'única anècdota de la votació. El líder d'Esquerra Repúblicana, Joan Puigcercós, no ha arribat a temps per poder votar la moció del seu propi grup perquè estava participant en un congrés del tercer sector junt amb representants de la Generalitat.

A la votació s'ha donat la situació paradoxal que Puigcercós no ha votat a favor de la moció de suport a la consulta i sí en canvi que ho ha fet el president de la Generalitat.

Fonts del govern català han assegurat que el president "s'ha equivocat" en prémer el botó del dispositiu de votació electrònica i han subratllat que no hi havia cap intencionalitat política en el seu gest.

L'apartat quatre de la moció anima la societat civil organitzada, els ens locals i els ciutadans a col·laborar en la consulta organitzada per la ciudadania el 10 d'abril a Barcelona i altres municipis del país, com a mostra de suport a experiències d'expressió de la voluntat ciudadana de participar a las decisions sobre el futur del país.

L'apartat tres de la moció, que expressa un cop més el "rebuig" de la cambra a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya, s'ha aprovat per una àmplia majoria. Ha rebut els vots de CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC, amb un total de 106, i el PP i Ciutadans hi han votat en contra. SI i Joan Laporta s'hi han abstingut.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut