Damasc

Síria promet estudiar una llei de partits i anul·lar l'estat d'urgència

Boussana Chaabane, conseller del president Bashar al-Assad, ha anunciat que el govern sirià prendrà "decisions importants" per respondre a les aspiracions del poble. Chaabane ha dit que algunes d'aquestes decisions poden ser l'anul·lació de l'estat d'urgència, una llei de partits i mesures concretes contra la corrupció. De moment, el president ja ha promulgat un decret augmentant el sou a tots els funcionaris. Els opositors ho han rebutjat i han reclamat l'amnistia i les llibertats polítiques. L'anunci del govern s'ha fet després que les forces de seguretat van matar a trets més d'un centenar de manifestants a la població de Daraa, al sud del país. La policia ha detingut també l'activista Mazin Darwish, director del Centre Siri per a la Llibertat d'Expressió.

Actualitzat
El govern sirià mou fitxa. Boussana Chaabane, conseller del president Bashar al-Assad, ha anunciat canvis i mesures "importants" per donar satisfacció a les queixes. Segons Chaabane, les reivindicacions dels habitants de Daraa i d'altres llocs són "justes i legítimes" i, segons ha dit, ja estan "sobre la taula" del president del país.

El règim de Bashar al-Assad, que fins ara havia pogut contenir el malestar de la població, s'ha vist desbordat pels fets dels últims dies a Daraa. El detonant de les protestes en aquesta ciutat meridional va ser la detenció de 15 escolars que pintaven a les parets eslògans a favor de la revolució.

A Síria, el partit Baas del president, Bashar al-Assad, ha dominat la política del país durant els últims 50 anys sense permetre cap mena de dissidència.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut