López Tena
Alfons López Tena en una imatge d'arxiu
Barcelona

CiU no vetarà la proposta de declaració d'independència de Catalunya presentada per Solidaritat

CiU no vetarà la proposta de declaració d'independència de Catalunya presentada per Solidaritat, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio. La federació nacionalista vol, en canvi, que el subgrup d'Alfons López Tena retiri aquesta proposició de llei si no aconsegueix, en primera votació, els suports necessaris. Fonts de la coalició nacionalista argumenten que els catalans ja van optar pel dret a decidir a les últimes eleccions catalanes.

Actualitzat
La federació nacionalista no presentarà una esmena a la totalitat a un text que recull que Catalunya és una nació, però no està d'acord en el punt que avala la declaració unilateral de la independència de Catalunya. Fet aquest gest, CiU vol fer entendre a Solidaritat que la proposició de llei no prosperarà i que, per tant, la defensin, si ho volen així, però que la retirin tot seguit.

Fonts de la coalició nacionalista argumenten que els catalans ja van optar pel dret a decidir a les últimes eleccions catalanes. Els grups del PSC, el PP i Ciutadans han presentat esmenes a la totalitat a la proposició de llei de Solidaritat.

Justament avui, la cambra ha votat una moció d'ERC a favor que el govern sigui actiu en la defensa del dret a decidir del poble de Catalunya.

Anar al contingut