Damasc

20.000 sirians assisteixen a Daraa als funerals pels morts dels aldarulls

Unes 20.000 persones es concentren a la ciutat de Daraa, al sud de Síria, per seguir els funerals dels morts d'ahir en els enfrontaments entre opositors al règim i les forces de seguretat. Fonts de les organitzacions pro drets humans sirianes parlen de 150 morts pels trets de la policia en els aldarulls d'aquest dijous. Els confirmats, de moment, són 25.

Actualitzat
A Síria, unes 20.000 persones assisteixen a l'enterrament de les víctimes d'ahir pels trets de les forces de seguretat durant una protesta, mentre soldats armats continuen patrullant pels carrers de Daraa. Segons activistes pro drets humans, fins a 150 persones podrien haver mort en la càrrega policial.

La policia va obrir foc contra els joves concentrats a la ciutat de Daraa, focus de les protestes al país. Fonts de l'hospital central d'aquesta ciutat del sud, on han arribat els cossos de 25 manifestants, han confirmat que els cadàvers presentaven ferides de bala. Diverses organitzacions denuncien també detencions massives.

El règim de Bashar al-Assad, que fins ara havia pogut contenir el malestar de la població, s'ha vist desbordat pels fets dels últims dies a Daraa. El detonant de les protestes en aquesta ciutat meridional va ser la detenció, fa uns dies, de 15 escolars que pintaven a les parets eslògans a favor de la revolució.

A Síria, el partit Baas del president Bashar al-Assad ha dominat la politica del país durant els últims 50 anys sense permetre cap mena de dissidència.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut