Barcelona

El govern espanyol no preveu canviar la llei perquè es pugui cancel·lar la hipoteca entregant l'immoble

El govern espanyol està en contra que es pugui cancel·lar un deute hipotecari entregant l'habitatge que es va comprar, en considerar que això podria ser perillós per al sistema financer. Al Congrés dels Diputats la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ha deixat clar que el govern espanyol no preveu canviar la llei hipotecària per incloure aquesta mesura. Ho ha dit després que el president Zapatero ha reconegut que cal ajudar els deutors, però sense que això afecti la solvència del sistema financer.

Actualitzat
Ha estat en resposta a una pregunta del diputat d'ERC Joan Ridao, que el president espanyol ha assegurat que "el govern treballa i pren mesures, i estem disposats a prendre'n més", en referència al fet que cal protegir més els deutors hipotecaris que es troben en una situació difícil.

Zapatero, però, ha parlat de fer-ho amb certa "flexibilitat, prudència i equilibri" per mantenir la sostenibilitat del sistema financer, una cosa que sembla "lògica i necessària" si es té en compte que els diners de gairebé tothom són als bancs. El cap de l'executiu ha ressaltat, a més, la necessitat de desenvolupar iniciatives que previnguin l'endeutament, una proposta que considera "molt més eficaç" que qualsevol altra mesura, en clara referència a la proposta de Joan Ridao que el deute se saldi amb el lliurament del pis.

Salgado ho descarta

Posteriorment, la ministra d'Economia, Elena Salgado, en resposta als periodistes, ha assegurat, pel que fa a dació en pagament, és a dir, a donar per saldat un deute hipotecari amb l'entrega al banc de l'immoble, que "no és en absolut el moment" de plantejar aquesta mesura. La vicepresidenta ha afegit que "en un moment en què estem reforçant el nostre sistema financer no s'han de prendre decisions d'aquest tipus".

Justament coincidint amb aquesta negativa del govern espanyol, el Parlament català ha aprovat les proposicions presentades per diferents grups per canviar la llei hipotecària amb l'objectiu que se saldi el crèdit amb el lliurament de l'immoble. Ara, les proposicions continuaran la tramitació a la cambra catalana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut