Tòquio

El sisme del Japó és el desastre natural més costós del món

El sisme i posterior tsunami al Japó s'ha convertit en el desastre natural més costós del món. El govern nipó ha xifrat en més de 200.000 milions euros el cost econòmic del terratrèmol de 9 graus a l'escala de Richter que va provocar un tsunami devastador. El ministre de Finances japonès ha destacat sobretot els danys causats en els edificis i infraestructures del país, però ha dit que l'impacte en el creixement econòmic serà "limitat". Tot i això, fonts governamentals consideren possible que l'economia japonesa es contregui en la primera meitat de l'any fiscal del 2011 que comença l'1 d'abril, tal com ha indicat la premsa econòmica de Nikkei Inc.

Actualitzat
El govern japonès considera que el terratrèmol i posterior tsunami al Japó costarà 217.400 milions d'euros a la tercera potència econòmica mundial, sense comptar, però, les conseqüències de l'accident a la central nuclear de Fukushima. El 90% del cost s'ha produït a les tres prefactures del nord-est del Japó, les més devastades pel sisme. Tot i això, aquesta xifra no té en compte les conseqüències de l'accident a la central nuclear de Fukushima.

El sisme i el tsunami ha causat estralls sobretot en edificis i infraestructures, però el govern japonès ha volgut assenyalar que pel que fa a l'economia nipona els efectes seran "limitats".

El problema que afronta ara l'economia japonesa és com fer front als talls d'energia que pateix el país i que obliguen a racionar l'electricitat amb apagades cícliques en ciutats com la capital, Tòquio. El ministre de Finances ha afirmat que les apagades no són la millor opció, ja que tenen "un impacte significatiu en la indústria manufacturera".

Segons les estimacions del govern, els danys materials pel terratrèmol d'ara fa dotze dies seran molt superiors als de Kobe del 1995 (que va ser de 90.000 milions d'euros) i va costar 6.400 vides.

El cost de la factura per les destrosses en edificis i infraestructures caldrà sufragar-lo en els propers 3 anys.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut