Barcelona

El document per a la cimera anticrisi proposa un contracte únic amb indemnitzacions moderades

El govern ha fet arribar als diferents partits i agents socials el seu document de diagnòstic i propostes per a la cimera econòmica catalana de demà passat. Es debatran propostes com un contracte únic amb indemnitzacions moderades que trenqui la dualitat entre contractes temporals i indefinits. A més, el document també posarà sobre la taula la proposta de pacte fiscal d'Artur Mas per millorar el finançament autonòmic.

Actualitzat
Tots els partits polítics han rebut ja el document de treball de la cimera econòmica que es farà d'aquí a dos dies al Palau de Pedralbes, a Barcelona. El document recull mesures per reduir l'atur, amb propostes com un contracte únic que trenqui la dualitat entre contractació temporal i indefinida. A més, també fa referència a la necessitat d'un millor finançament basat en el pacte fiscal que, de fet, ja planteja el govern de CiU.

La proposta del contracte únic

Els experts tenen clar que una de les claus són les exportacions, i apunta a tres sectors que cal potenciar: indústria de manufactures, turisme i serveis exportables. Un dels punts destacats és que preveu deixar de banda les diferències entre contractes temporal i únics i crear un únic tipus de contracte, a mig camí dels dos, que tindria indemnitzacions moderades.

Infraestructures lligades a la productivitat

Pel que fa a les infraestructures, el document recull que en el futur només es prioritzin les infraestructures que tinguin efectes en la millora de la productivitat econòmica per potenciar més la qualitat que la quantitat.

També adverteix que les empreses catalanes tenen una excessiva dependència dels bancs i que calen vies de finançament alternatives.

La cimera anticrisi que el govern de Mas va anunciar per aquest mes de març, amb la participació tant de l'oposició com dels agents econòmics i socials, ha de servir per renovar l'acord estratègic que es va aprovar durant els governs del tripartit i identificar un "full de ruta" per al creixement econòmic del país i crear llocs de treball.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut