Barcelona

El Parlament demanarà al Congrés que l'entrega del pis suposi liquidar el deute hipotecari

El Parlament demanarà al Congrés dels Diputats que, per liquidar un deute hipotecari n'hi hagi prou amb donar el pis a l'entitat bancària. La petició es farà després que CiU hagi retirat l'esmena a la totalitat a les proposicions de llei presentades per ICV, ERC i Ciutadans per modificar la llei hipotecària.

Actualitzat
La retirada de l'esmena a la totalitat que CiU havia presentat contra el canvi de la llei hipotecària suposa que la federació nacionalista accedeix a debatre les propostes d'ICV-EUiA, ERC i Ciutadans, propostes que tenen com a objectiu que el lliurament de l'habitatge a l'entitat bancària sigui suficient per saldar la hipoteca pendent.

Ara, doncs, es buscarà un redactat de consens que es pugui debatre posteriorment al Congrés dels Diputats. CiU, però, no està d'acord que la mesura tingui caràcter retroactiu. També creu que cal revisar, individualment, les circumstàncies de cada cas, com ara si es tracta d'una primera o una segona residència.

Per tant, les propostes, que es debatran al ple del Parlament d'aquest dimecres, continuaran després de la tramitació en comissió.


Anar al contingut