Tòquio

Les autoritats recomanen que els nens de Tòquio no beguin aigua de l'aixeta per la radiació

Les autoritats japoneses han detectat que l'aigua de l'aixeta de Tòquio conté massa radiació per als nens. De fet, el nivell detectat és el doble del que es considera segur per als infants. Això ha fet que les autoritats metropolitanes hagin demanat als pares que els seus fills no en prenguin. A aquest fet se suma un enduriment de les restriccions per consumir vegetals que poden tenir radiació, com el bròquil i la coliflor. Els Estats Units són el primer país que ha tancat les importacions de determinats productes.

Actualitzat
Als problemes logístics lligats a la reconstrucció de les zones afectades pel tsunami, el govern hi ha d'afegir els maldecaps que li està portant la radiació que la central de Fukushima I no deixa d'emetre. L'última mesura preventiva per impedir que la contaminació arribi a la població l'han pres les autoritats metropolitanes de Tòquio, la capital, després que en una depuradora que subministra aigua al centre i al l'oest de la ciutat s'han detectat nivells de iode radioactiu superiors als recomanats per al consum en els infants.

Aturen la distribució d'una dotzena de verdures més


A més, l'executiu japonès ha hagut d'afegir una dotzena de productes a la llista d'aliments produïts a la prefectura de Fukushima que, a partir d'ara, no es podran vendre. S'ha aturat l'exportació, no només de llet i espinacs, sinó també de julivert, cols i bròquil.

El govern assegura que els nivells no són perillosos per a la salut i que manté un monitoratge constant dels elements radioactius en el menjar. Per això, ha demanat que des de fora del Japó no es creï alarma. Tot i això, els Estats Units ja han dit que prohibiran les importacions d'espinacs japonesos.

Nova evacuació per fum negre a Fukushima

Una columna de fum negre ha tornat a fer-se visible sobre el reactor 3 de la central nuclear de Fukushima I. Això ha fet que s'hagi desallotjat el personal que hi treballa de forma temporal novament. La radiació ha pujat molt dues hores abans que es produís la sortida de fum negre, per baixar dràsticament poc després d'haver-se detectat la columna de fum.

Pel que fa al conjunt de la instal·lació, després d'haver aconseguit fer arribar un cable elèctric d'emergència als sis edificis de la planta nuclear, la companyia responsable de la central està intentant restablir-hi el subministrament elèctric, cosa que només ha aconseguit a la sala de control del reactor 3. Per evitar l'exposició a la radiació que encara emana dels edificis, s'ha construït un braç mecànic que remulla constantment les piscines de combustible gastat.

Això no ha impedit que la temperatura dels reactors 1 i 2 augmentés considerablement i que s'hi hagués d'aturar la feina de manera temporal. A l'edifici 2, dos treballadors han quedat ferits quan treballaven per reconnectar el sistema de refrigeració.

Entre damnificats pel tsunami i afectats per la radiació, hi ha més de 200.000 desplaçats. Pel que fa a les víctimes mortals, ja són 9.400, i els desapareguts, 14.000.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut