janquim

Barcelona amplia la cobertura de Wi-Fi lliure per accedir a internet

La ciutat de Barcelona amplia la seva cobertura de Wi-Fi als espais públics, per oferir més possibilitats de connexió als ciutadans des de llocs tan diversos com parcs, carrers i equipaments públics.

Actualitzat
El servei Barcelona WiFi es va estrenar l'any 2009 i ara comptarà amb 411 punts de connexió repartits per gairebé tota la ciutat. L'increment d'aquestes connexions té a veure amb la decisió municipal d'autoritzar l'ús per part dels ciutadans als punts de la xarxa corporativa. S'aprofita així l'excedent d'aquesta xarxa, segons afirmen fonts de l'ajuntament.

L'extensió de la xarxa es durà a terme en els propers mesos, en dues etapes, fins a completar aquest nombre de punts de connexió.

Després de fer les consultes pertinents a la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT) s'ha acordat ampliar la capacitat de 200 kb/s a 256 i s'elimina el límit de connexió, que s'havia establert en seixanta minuts.

Complint la normativa

Fonts de l'ajuntament expliquen a aquest mitjà que es tractava de trobar la manera d'ampliar la cobertura de Wi-Fi que ja s'oferia des dels equipaments municipals sense entrar en contradicció amb la normativa estricta de la CMT, que vol assegurar que des de l'administració no es desvirtua el mercat ni s'afecten els interessos dels operadors de xarxes.

Com que aquesta regulació obliga a mantenir una distància amb els edificis, on pot haver-hi xarxes privades, s'ho han hagut d'engiponar per crear alguns d'aquests punts en zones prou obertes com ara l'avinguda Diagonal o el passeig de Gràcia, a més de parcs i interiors d'illa.

Tots els punts

El sistema registra el dispositiu però no cap dada de l'usuari. Aquesta cobertura Wi-Fi té una limitació horària, ja que només estarà disponible, si més no de moment, des de les vuit del matí fins a les deu de la nit. Els usuaris seran atesos si cal al telèfon 010.



En aquest mapa s'hi poden veure en blau els punts que ja hi ha, i en groc i vermell, els que s'obriran ben aviat. Com es pot veure, les noves zones Wi-Fi obertes es localitzaran al Moll de la Fusta, en carrers cèntrics i amples com l'avinguda Diagonal o el passeig de Gràcia, a diversos punts del districte 22@.

Com es pot observar, tot i aquest esforç queden encara zones àmplies de la ciutat, tant a l'Eixample com en barris més allunyats del centre, on els punts de connexió no estan prou junts per estalviar trajectes, però en tot cas l'ampliació que ara s'anuncia millora força la cobertura.

Llistes fetes pels usuaris

L'Ajuntament donava a conèixer no fa gaire Tercerlloc, una xarxa social adreçada justament a les persones que a causa de la seva feina en mobilitat necessiten disposar de punts de connexió a l'abast.

Per això és útil saber altres opcions per conectar-se a internet. Hi ha llistes de bars i cafès que disposen del servei de connexió i el nombre d'establiments creix cada dia. S'han creat mapes com ara aquest que ajuden a localitzar aquests punts de connexió i els visitants anoten a quins hotels es proporciona l'accés a internet de franc.
Anar al contingut