Barcelona

Homs demana la implicació de tothom en la cimera anticrisi perquè sigui un èxit

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha demanat la implicació de tothom en la cimera anticrisi de divendres que ve perquè sigui un èxit. Homs ho ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, en què també ha donat per tancada la polèmica per l'impost de successions. Homs ha assegurat que el president de la Generalitat, Artur Mas, compareixerà al Parlament per donar tots els detalls sobre com quedarà aquest impost. Fins que això no passi, la intenció del govern és no parlar més d'aquesta qüestió.

Actualitzat
En la roda de premsa davant dels periodistes posterior al Consell Executiu, Francesc Homs s'ha centrat principalment en la cimera contra la crisi econòmica que se celebrarà divendres dia 25.

"La cimera anticrisi de divendres no es pot quedar només en una foto"

El govern confia que la cimera anticrisi d'aquest divendres, que aplegarà empresaris, sindicats i partits, serveixi per consensuar entre tots una estratègia comuna per crear ocupació.

Davant les denúncies dels sindicats per la manca de diàleg del nou govern, l'executiu ha demanat un esforç a totes les parts perquè aparquin les diferències, arribin a mesures concretes i així es pugui donar un missatge de confiança davant la crisi econòmica, que ha considerat "el principal problema del país".

Homs dóna per tancada la polèmica per l'impost de successions


El portaveu ha recordat que l'eliminació de l'impost tindrà efectes retroactius amb data 1 de gener del 2011 "a tots els seus tipus i tipologies", i Catalunya quedarà "millor" que altres autonomies que ja tenen un marc legal de pràctica supressió de la taxa, com Madrid o el País Valencià, amb la qual cosa es posarà fi a aquesta "discriminació".

Preguntat posteriorment si avalava les afirmacions del secretari del govern sobre el fet que l'impost es mantindrà en el parentiu de tercer grau, Homs ha evitat donar suport a Gordó públicament i ha contestat reiteradament que l'executiu català no dirà res més fins que en les pròximes setmanes no hi hagi un projecte de llei que clarifiqui la qüestió, el qual serà presentat pel mateix president català, Artur Mas, que oferirà "totes les explicacions" i "detalls".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut