Fukushima

Els tècnics de Fukushima tornen a la nuclear després de ser evacuats pel fum als reactors 2 i 3

Els tècnics de la nuclear japonesa de Fukushima han tornat ja a la central després que van ser evacuats ahir perquè sortia fum dels reactors 2 i 3. Amb els treballadors una altra vegada a Fukushima, la companyia elèctrica TEPCO ha reprès la feina per mirar de connectar tots els circuïts de refrigeració al corrent.

Actualitzat
Les columnes de fum que aquest dilluns van obligar a aturar temporalment la feina dels enginyers a la planta nuclear japonesa de Fukushima I són aquest matí imperceptibles als reactors 2 i 3 i, per això, la companyia elèctrica TEPCO ha reprès les tasques per connectar els circuits de refrigeració al corrent.

Una mostra dels petits progressos dels treballs a la planta nuclear, en són els treballadors de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica que des de Viena segueixen la situació en aquest centre de control. El govern nipó, les agències internacionals i TEPCO coincideixen en l'anàlisi sobre la situació: continua sent molt greu, però s'avança.

Radiació al mar i als aliments

La preocupació de les autoritats també se centre en l'impacte de la radiació en l'ambient i els aliments, tot i que el govern japonès assegura que no hi ha perill per a la salut de les persones. 

Les substàncies radioactives han estat detectades en mostres d'aigua de mar recollides dilluns a uns 100 metres al sud del reactor 1 de la central de Fukushima, ha explicat l'empresa TEPCO. Les autoritats també han detectat restes de radioactivitat als espinacs, els llegums i la llet fresca procedent de quatre prefectures pròximes a Fukushima i n'han prohibit la comercialització.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut