Trípoli

Un F-15 nord-americà s'estavella en territori rebel libi

Un avió F15 nord-americà s'ha estavellat en una zona líbia sota control rebel, prop de Bengasi, segons ha confirmat un portaveu de l'exèrcit dels Estats Units, que descarta que l'aparell hagi estat abatut per foc enemic. Els dos ocupants de l'aparell han estat rescatats, després d'haver saltat de l'aparell, que hauria tingut problemes tècnics, abans que impactés contra el terra. Només tenen ferides lleus.

Actualitzat
Ha estat el diari "Daily Telegraph" qui ha avançat la notícia. L'aparell participava en la tercera nit de raids aeris sobre objectius del règim libi d'acord amb la resolució de l'ONU per protegir la població civil.

Intensos bombardejos a Misrata


Mentrestant, sobre el terreny, les forces de Moammar al-Gaddafi han intensificat els atacs d'artilleria contra els rebels a Misrata i Zintan, a l'oest del país.

A Misrata, tercera ciutat del país, situada a 210 quilòmetres de Trípoli, els atacs amb tancs i obusos haurien causat, segons els rebels, cinc morts, quatre dels quals serien nens. Aquestes víctimes se sumarien a la quarantena que fonts dels insurgents asseguren que van causar els bombardejos d'aquest dilluns.

Aquestes xifres es contraposen a les del govern, que acusa la coalició internacional d'haver causat molts morts entre la població civil. A l'est, la intervenció internacional ha frenat l'ofensiva del règim, però els rebels mantenen les posicions sense avançar.

Aquesta matinada, la coalició internacional ha atacat per segona vegada la residència de Gaddafi, i també una base naval. L'operatiu continua en marxa, doncs, tot i les desavinences en l'aplicació i el comandament, liderat per França, el Regne Unit i els Estats Units.


ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut