Sitges

El descarrilament del tren de Sitges podria haver estat provocat per un acte vandàlic

La circulació de trens entre Sitges i Vilanova ha quedat restablerta definitivament aquest dilluns al vespre, un cop els tècnics de Renfe i Adif han arreglat el tram de via on diumenge a la tarda va descarrilar un tren. Els equips tècnics ja havien pogut normalitzar la circulació a una via a primera hora de la tarda. Entre les causes d'aquesta incidència, cada cop pren més força la hipòtesi d'un acte vandàlic després que els tècnics han trobat una barra de ferro enmig de la via.

Actualitzat
Les tasques per retirar el comboi sinistrat han impedit reprendre amb normalitat el servei ferroviari entre Vilanova i Sitges. Els passatgers afectats han hagut de fer aquest trajecte en autocar.

Un cop retirat el tren de la via, les feines han anat més ràpides i s'ha pogut reobrir el tram afectat, primer una sola via i després totes dues. Renfe preveu, però, que ara els combois vagin recuperant la freqüència i l'horari habituals, alterats durant tota la jornada.

Un acte vandàlic, possible causa del descarrilament

Una de les vies d'investigació que se segueixen per esbrinar les causes de l'accident és un obstacle a la via. I és que el maquinista va comunicar a Control de Trànsit Centralitzat que havia xocat amb un objecte quatre quilòmetres abans del descarrilament. Es tracta d'una barra de ferro de 35 centímetres que els tècnics han trobat. Els Mossos busquen ara indicis que permetin relacionar la barra amb l'accident, que podria haver estat causat per un acte vandàlic.

Aquest diumenge un tren de la línia Sant Vicenç de Calders-Barcelona amb 400 passatgers va descarrilar, quan estava a punt d'arribar a l'estació de Sitges per causes que es desconeixen. Només hi va haver tres ferits lleus.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va dir que exigirà a Adif una revisió exhaustiva de les vies. Per la seva banda, Miguel Ángel Remacha, director de Rodalies Renfe a Barcelona, ha dit al programa de TV3 "Els matins" que entén la preocupació de la Generalitat.

Aquest és el segon descarrilament d'un comboi de Renfe en menys d'una setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut