Andorra

Andorra inicia la campanya electoral per a les eleccions generals anticipades del 3 d'abril

Andorra inicia la campanya electoral, que durarà tretze dies, per a les eleccions generals anticipades del 3 d'abril, convocades a causa del bloqueig parlamentari que s'ha viscut durant aquests dos últims anys. Els comicis han de decidir si el fins ara cap de govern, el socialdemòcrata Jaume Bartumeu, pot continuar la feina iniciada fa dos anys o si els centristes, amb un nou líder, Toni Martí, tornen a recuperar el poder.

Actualitzat
Els candidats que es presenten a cap de govern són quatre: Jaume Bartumeu, que opta a la reelecció pel Partit Socialdemòcrata; Toni Martí, que encapçala la nova plataforma centrista de Demòcrates per Andorra, i repeteixen Eusebi Nomen, per Andorra pel Canvi, i Isabel Lozano, pels Verds.

Les enquestes apunten que és Toni Martí el candidat més ben situat, tot i que el resultat final es jugarà a les parròquies. De fet, el sistema electoral andorrà té com a peculiaritat que la meitat del Parlament s'escull per circumscripció nacional i l'altra meitat, a través de llistes territorials.
Anar al contingut