París

Dos avions de combat F-18 comencen la primera missió espanyola a Líbia

Espanya ja participa en la seva primera missió a Líbia. Dos avions de combat F-18, juntament amb un avió de proveïment, s'han enlairat de la base militar italiana de Decimomannu en direcció a Líbia, segons ha informat el Ministeri de Defensa. A més, el submarí "Tramontana" també ha sortit aquest matí de la base de Cartagena per participar en la missió. Els aparells i el submarí espanyols s'afegeixen així a l'operació de la coalició internacional a Líbia en missions de patrulles aèries i marítimes. El secretari d'Organització del PSOE, Marcel·lí Iglesias, ha dit que el govern demanarà demà al Congrés l'autorització de la participació militar espanyola a Líbia per un període de només unes quantes setmanes i ha confiat en el suport majoritari dels grups parlamentaris.

Actualitzat
Els dos primers caces F-18 espanyols que s'afegeixen a l'operació de la coalició internacional a Líbia ja han sortit de la base aèria italiana de Decimomannu cap a Líbia. Una operació que lidera, entre altres, el Regne Unit, que, per cert, avui ha explicat que han avortat un dels atacs previstos per la presència de civils a la zona.

És el mateix que ha fet el submarí "Tramontana", que aquest matí també ha salpat de la base de Cartagena en direcció a Líbia per participar en la missió.

5 avions i 450 militars espanyols

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va explicar aquest cap de setmana que Espanya participa en la creació d'una zona d'exclusió aèria a Líbia amb un avió cisterna i quatre avions de combat F-18 per dur a terme missions de patrulles aèries, cosa que suposa el desplegament d'uns 450 militars. Els efectius aeris espanyols van arribar a la base italiana aquest dissabte al vespre.

Espanya també col·labora en el control de l'embargament d'armes al règim de Gaddafi amb el desplegament d'una fragata F-100, un submarí i un avió de vigilància marítima.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut