Joan Herrera, durant l'acte de campanya electoral. (Foto: ACN)
Herrera ha proposat una reforma constitucional plurinacional i plurilingüística. (Foto: ACN)
Manresa

Herrera demana valentia a Mas davant els "lobbys" nuclears

El secretari general d'ICV ha manifestat que "mai haurien pensat que en tants pocs dies un govern ho pogués fer tan malament". Herrera ha criticat Mas acusant-lo d'una actitud "improvisadora" i de protagonitzar "retallades sense precedents".

Actualitzat
El candidat d'ICV-EUiA ha convidat Mas a iniciar el debat sobre el futur de les nuclears a Catalunya, un dels territoris més nuclearitzats a l'Estat, i alhora a considerar les energies renovables com a alternativa al model actual.

Joan Herrera veu en el panorama actual europeu l'ecosistema perfecte per iniciar un debat sobre el futur de les centrals, alhora que considera el seu grup com l'únic que ofereix garanties d'un futur que s'allunyi de les polítiques nuclears. El líder ecosocialista veu el grup popular com a clarament pronuclear i assenyala que encara espera que els socialistes es pronunciïn després del desastre de Fukushima. A més, demana valentia al govern actual per imposar impostos a les nuclears de manera semblant a com s'està fent a Castella-la Manxa o Extremadura.

Herrera ha anunciat que a la cimera contra la crisi del proper divendres presentaran una proposta que engloba un pla pont per al tancament de les nuclears, la recuperació del crèdit, el sanejament del sistema bancari, la defensa de les famílies endeutades o el manteniment d'una fiscalitat forta i progressiva. Herrera també s'ha mostrat crític amb les demandes a Madrid, apuntant que "no té autoritat aquell que elimina impostos de les rendes més altes" per "dir a Madrid que ens doni més".

Aquestes declaracions s'han produït en el marc del congrés nacional de la formació a Manresa, on també ha aparegut Ricard Gomà, alcaldable per Barcelona, així com Xavier Rubio, actual candidat d'ICV-EUiA per Manresa.

Anar al contingut