Irene Rigau, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Irene Rigau, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

Rigau diu que demanar als directors d'institut que no parlin amb la premsa no és censura

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha avalat l'acció del director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, en què prohibia als directors d'institut de l'Empordà parlar amb els periodistes sobre la possibilitat de fer jornada intensiva a l'ESO. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la consellera ha dit que no ho veu com una censura i que "tots els que el coneixem sabem el que volia dir i els directors que ho van rebre, també".

Actualitzat
"No és cap prohibició en el sentit de censura", ha assegurat la consellera Rigau en referència a una carta que ha aixecat polseguera. La titular d'Ensenyament ha afegit que Bayot va demanar que no es parlés públicament de propostes internes que encara no són segures. "Es demana que es preservi l'acord de no ventilar temes interns si es vol participar en el disseny de les polítiques educatives", ha conclòs.

Rigau ha parlat de la qüestió als micròfons del programa de Manel Fuentes l'endemà que es fes públic que l'existència d'aquesta carta adreçada als responsables dels centres dient-los que no estan autoritzats a parlar amb els mitjans de les seves peticions o projectes en estudi.

Sindicats i oposició lamenten la carta

La notícia no va agradar gens els sindicats del sector educatiu ni els partits de l'oposició. USTEC-STES i el PSC han demanat al director dels serveis territorials a Girona que expliqui al Parlament el perquè de la prohibició. Des del sindicat, han atribuït l'ordre a la seva inexperiència política, tot i que la qualifiquen d'antidemocràtica.

ICV, per la seva part, considera que la carta "denota un tarannà autoritari impropi d'una administració educativa que hauria de ser oberta, moderna i participativa", i s'ha mostrat "consternada i indignada".

La missiva d'Albert Bayot fa referència a la prosposta llançada pels directors dels centres de l'Empordà d'implantar una jornada intensiva per reduir costos.
Anar al contingut