El president dels Estats Units, Barack Obama
El president dels Estats Units, Barack Obama (Foto: Reuters)
Estats Units

Obama ordena una revisió "exhaustiva" de les 104 centrals nuclears nord-americanes

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha ordenat una revisió "exhaustiva" de les centrals nuclears del seu país. En una compareixença des de la Casa Blanca, Obama ha destacat que les centrals nord-americanes estan dissenyades per resistir les contingències més extremes. Tot i això, com a mesura de precaució ha demanat la revisió de les 104 plantes que hi ha per confirmar que poden resistir desastres naturals com terratrèmols o tsunamis.

Actualitzat
En una breu declaració a la Casa Blanca, Obama ha afirmat que "no s'espera" que nivells nocius de radiació procedents de la planta japonesa de Fukushima arribin a territori nord-americà. "Vull ser molt clar. No esperem que arribin als Estats Units ni a la costa oest ni a Hawaii ni Alaska ni a cap territori del Pacífic", ha manifestat.

De tota manera, Obama ha subratllat que les centrals nuclears nord-americanes estan dissenyades per resistir "les contingències més extremes".

Tanmateix, i com a mesura de precaució, ha demanat que es dugui a terme una "revisió exhaustiva" de les condicions de les 104 plantes nuclears que hi ha al país per confirmar que poden resistir desastres naturals com ara terratrèmols o tsunamis. L'encarregada de dur a terme l'avaluació serà la Comissió Reguladora Nuclear (NRC).

Sigui com sigui, Obama ha fet una crida a la tranquil·litat i ha assegurat que les autoritats mèdiques del país "no recomanen" cap mesura de precaució per als residents nord-americans. I és que el tractament contra la radiació, les pastilles de iodur de potassi, s'esgoten als estats de la costa oest com a mesura de precaució per si la radiació arriba als Estats Units.
Anar al contingut