A "Catalunya al dia - Lleida", us expliquem de manera pausada històries que passen a les comarques de Lleida.
A "Catalunya al dia - Lleida", us expliquem de manera pausada històries que passen a les comarques de Lleida.
Lleida

Ryanair anuncia que marxarà de l'aeroport de Lleida-Alguaire l'1 de juny

L'aerolínia de baix cost Ryanair ha comunicat a la Generalitat que deixarà d'operar des de l'aeroport de Lleida-Alguaire l'1 de juny si no li augmenten la subvenció. La companyia ho ha comunicat a través d'una carta. Si Ryanair compleix les seves amenaces i abandona Lleida-Alguaire, només Air Nostrum volarà des d'aquestes instal·lacions.

Actualitzat
Ryanair exigeix a la Generalitat 60 euros per passatger i un mínim de 2,2 milions d'euros anuals per tal de continuar operant des de les instal·lacions de Lleida-Alguaire. L'aerolínia de baix cost augmenta així les seves exigències davant dels 20 euros per passatger i la quantitat de 600.000 euros que rep actualment.

La intenció de Ryanair de marxar de Lleida l'1 de juny si no rep més diners l'ha anunciat el director general de Transport i Mobilitat de Catalunya, Ricard Font, que ha explicat que la companyia ha avisat la Generalitat de les seves intencions en una missiva amb data del 15 de març.

La Generalitat ha dit que tenen signat un contracte amb Ryanair fins al 2014 i que si abandonen abans les instal·lacions del Segrià portaran als tribunals l'incompliment del contracte.

Ryanair opera rutes a Frankfurt i Milà des de la infraestructura lleidatana, i si l'abandona se sumarà a la marxa de Vueling i Pyrenair. L'aerolínia de baix cost també va anunciar fa poc que suprimia 18 rutes des de Girona.

Anar al contingut