Internet

Els ciutadans es compadeixen del portaveu del govern, que no descansa

El portaveu del govern és reconegut com un heroi a les xarxes socials perquè compareix sense parar i dóna explicacions. Els mitjans el comparen amb herois de ficció.

Actualitzat
Les seves informacions són repetides per mitjans de tot el món. Yukio Edano és el portaveu del govern com a cap del gabinet del primer minsitre. Des del terratrèmol, apareix amb puntualitat per informar la ciutadania japonesa a través dels mitjans de comunicació. Per això els ciutadans s'han sorprès de veure'l tants cops cada dia que han acabat per compadir-se d'un alt funcionari que no descansa i que apareix reconegut com a personatge del Facebook.

Els missatges que li envien a través del Twitter són clars: "Vés a dormir". Amb l'etiqueta #edano nero li recorden que també ha de descansar i aquest vincle que els espectadors han establert amb ell els ha donat la confiança per agrair-li la feina i desitjar-li una estona de repòs. La seva figura present ha fet que també se'l bategés com "Jack Bauer", en al·lusió al personatge de la sèrie "24 hores" que protagonitzava Kiefer Sutherland i on la tensió màxima obligava aquest agent federal a trobar una bomba nuclear a Los Angeles.

La menció d'un mitjà britànic ha tingut ressò en d'altres i ara ja s'ha estès arreu el que era un missatge que circulava només entre els japonesos. Edano ha sigut elevat a la categoria d'heroi per la seva abnegació personal, una mica com ha passat amb els treballadors de la central nuclear, que són percebuts per la resta dels seus compatriotes com uns autèntics herois. Fins i tot s'ha donat el cas d'un home que és a punt de jubilar-se que s'ha ofert voluntari per acudir a la crida dels responsables en aquests moments d'emergència.

En contrast, hi ha hagut una altra cadena de missatges que amb el lema #kan_netero , "no et llevis", que convida el primer ministre a no ficar gaire el nas en tot aquest assumpte.
Anar al contingut