Trinidad Jiménez, en una imatge d'arxiu
Trinidad Jiménez, en una imatge d'arxiu
Madrid

Espanya recomana als residents al Japó allunyar-se a 120 quilòmetres de Fukushima

Espanya ha recomanat als residents al Japó que s'allunyin a un radi d'almenys 120 quilòmetres de Fukushima. La distància l'ha establert la comissió de seguiment de la situació al Japó, que s'ha reunit per segona vegada al palau de La Moncloa. La recomanació estableix una distància molt superior als 30 quilòmetres que han aconsellat les autoritats japoneses, i també als 80 quilòmetres de què van parlar dimecres els EUA pels nord-americans residents al país nipó.

Actualitzat
Espanya ha recomanat allunyar-se a 120 quilòmetres de la central nuclear de Fukushima 1 aquest dijous, l'endemà que els EUA i el Canadà diguessin als seus compatriotes que viuen en un radi de 80 quilòmetres de la central que evacuïn la zona.

Juntament amb aquesta mesura, el govern ha recollit en un comunicat que la comissió de seguiment ha acordat posar places d'avió a disposició dels espanyols residents al Japó que desitgin abandonar el país i que estan trobant dificultats per trobar un forat en els vols comercials.

La ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, ha garantit des del Líban que l'ambaixada d'Espanya a Tòquio posarà "tots els mitjans que siguin necessaris" a disposició dels espanyols que vulguin marxar del país asiàtic.

Amb tot, avisen de la dificultat que presenten les comunicacions al país i adverteix que el personal de l'ambaixada està donant prioritat als compatriotes residents a les zones més afectades.

A més, han recordat que dins el web del ministeri d'Exteriors s'ha posat en marxa un apartat específic per informar els espanyols que viuen al Japó. Allà es faciliten tant el número de telèfon i de fax d'atenció consular com una adreça de correu electrònic.
Anar al contingut