Tòquio

L'executiu nipó es resisteix a augmentar el radi d'evacuació al voltant de la central de Fukushima

El govern japonès ha assegurat que per ara no està previst augmentar la zona d'evacuació més enllà del radi de 20 quilòmetres al voltant de la planta nuclear de Fukushima, que viu una situació molt crítica arran del tsunami de divendres passat. El ministre portaveu japonès, Yukio Edano, considera que no cal.

Actualitzat
Yukio Edano ha assegurat que "entén" la posició dels Estats Units, país que ha recomanat als seus ciutadans que es trobin en un radi de 80 quilòmetres de Fukushima que abandonin la zona, però ha afegit que no cal ampliar el perímetre establert.

El govern japonès ha evacuat la població en una radi de 20 quilòmetres al voltant de la central nuclear, i ha demanat als ciutadans que es troben a menys de 30 quilòmetres que no surtin de casa i que tanquin portes i finestres. Tampoc poden engegar l'aire condicionat per evitar l'entrada de possibles radiacions.

A més, s'ha evacuat 28.000 persones més, i se les ha reubicat en refugis. D'altres de la província de Fukushima han decidit marxar cap al sud per evitar estar exposats a la radioactivitat.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut