El ministre d'Afers Estrangers japonès, Takeaki Matsumoto (Foto: Reuters)
El ministre d'Afers Estrangers japonès, Takeaki Matsumoto (Foto: Reuters)
París

El Japó agraeix el suport dels seus socis del G-8 i els demana "sang freda" per abordar la crisi

El Japó ha demanat als seus socis del G-8 que tinguin "sang freda" davant la crisi que afecta el país. La petició l'ha feta el ministre d'Afers Estrangers japonès, Takeaki Matsumoto, a la cloenda de la trobada de dos dies entre els representants diplomàtics del G-8 que s'ha fet a París. El ministre ha agraït el suport rebut d'Alemanya, el Canadà, els Estats Units, França, Itàlia, el Regne Unit i Rússia.

Actualitzat
Takeaki Matsumoto ha reconegut que "la situació és difícil" i que el govern "fa tots els esforços possibles". El ministre japonès ha recordat que  han sol·licitat l'assistència d'un equip tècnic de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica (AIEA).

França, el país europeu amb més centrals nuclears, ha estat molt crític amb les decisions de les autoritats japoneses. El seu titular d'Afers Estrangers, Alain Juppé, ha insistit en el "ple suport" al Japó i ha assegurat que continuen "mobilitzats per respondre a qualsevol demanda" del Japó, al mateix temps que ha posat l'accent en les "circumstàncies particularment dramàtiques" que es donen al país.

En la seva declaració final, els ministres d'Afers Estrangers del G-8 han expressat el seu condol amb les víctimes mortals del terratrèmol i del tsunami i han mostrat la seva plena confiança "en la capacitat del govern japonès per arreglar la crisi". També han destacat "el valor i la dignitat del poble japonès".
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut