Imatge de l'entrada de vehicles amb soldats saudites a Bahrain. (Foto: Reuters)
Els monarques donen un cop de mà al règim de Bahrain. (Foto: Reuters)
Bahrain

La monarquia saudita envia militars a Bahrain per sufocar les protestes

L'Aràbia Saudita i altres monarquies del Golf no pensen quedar-se impassibles davant les protestes al veí Bahrain i han començat a intervenir-hi amb l'enviament de centenars de soldats per apuntalar el règim sunnita. Aquest dilluns, un miler de soldats saudites han entrat a Bahrain oficialment per protegir les instal·lacions clau del govern. Altres països pertanyents al Consell de Cooperació del Golf també han anunciat que hi enviaran militars i els EUA s'han afanyat a negar que l'actuació sigui "una invasió".

Actualitzat
Un miler de soldats saudites han entrat a Bahrain per protegir instal·lacions clau del govern, l'endemà d'haver-se intensificat les protestes dels manifestants xiïtes contra l'executiu sunnita de la dinastia Al-Khalifa. Els saudites i les monarquies del Golf volen aturar les protestes abans que hi hagi un efecte contagi.

La televisió oficial ho ha justificat pels esdeveniments desafortunats que estan sacsejant el país i n'estan terroritzant els residents. Però l'oposició ho ha qualificat d'ocupació i de complot contra el poble desarmat.

L'Aràbia Saudita no és l'únic país que hi intervindrà. Altres potències del golf Pèrsic que pertanyen al Consell de Cooperació del Golf també han anunciat l'enviament de tropes.

Mentrestant, Washington ha demanat als militars contenció i respecte pels drets de la població de Bahrain, però ha dit que l'entrada de militars d'altres països a Bahrain no és una invasió.
Anar al contingut