Milers de japonesos ho han perdut tot i viuen en centres d'acollida. (Foto: Reuters)
Milers de japonesos ho han perdut tot i viuen en centres d'acollida. (Foto: Reuters)
Tòquio

Una rèplica de 6,3 graus que es deixa sentir a Tòquio torna a estendre el pànic al Japó

El Japó mira de recuperar la normalitat -en tant que sigui possible- després que un sisme de 9 graus a l'escala de Richter i un tsunami van provocar la crisi més impressionant al país des de la Segona Guerra Mundial, segons paraules del primer ministre japonès, Naoto Kan. Des del terratrèmol de divendres s'han produït més de 300 rèpliques. Una de les més importants s'ha deixat sentir aquest dilluns i ha arribat als 6,3 graus a l'escala de Richter. La tremolor s'ha pogut sentir a Tòquio. Les autoritats han activat l'alerta de tsunami i han desallotjat diverses ciutats costaneres.

Actualitzat
Els sismòlegs japonesos alerten, però, que en unes 72 hores es podria produir una nova rèplica que podria arribar fins als set graus. Les probabilitats són del 70% fins dimecres. A partir de llavors, l'Agència Meteorològica del Japó en redueix el risc fins al 50% a la costa de les províncies de Ibaraki i Miyagi, dues de les més afectades. Aquesta rèplica seria equivalent al terratrèmol que va assolar Haití al gener del 2010.

Després del fort sisme de divendres, s'han produït més de 300 rèpliques i diverses alertes per tsunami. Una de les més fortes s'ha produït aquest dilluns i ha arribat als 6,3 graus a l'escala de Richter. L'epicentre s'ha situat a l'oceà Pacífic, davant de les costes de Miyagi i Iwate. Les autoritats s'afanyen a agilitzar les tasques de rescat. De moment, els morts superen els 1.600, però es tem que la xifra s'elevi perquè encara hi ha milers de desapareguts. Aquest dilluns a la tarda, hora catalana, s'ha produït una nova rèplica de 4,1 graus de magnitud.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut