Japó

Testimonis de Japó

Mentre la xifra de morts al Japó es multiplica, després que s'han trobat 2.000 persones a Miyagi i les constants rèpliques del terratrèmol de divendres compliquen les feines dels equips de rescat, els catalans que s'hi troben, com la nostra col·laboradora, Josefa Valderrama, ens envien les seves cròniques i ens donen el seu testimoni directe. Des d'El meu 3cat24 volem fer extensives les seves veus i també servir de plataforma a tots els catalans que com la Pepi estan vivint aquests moments d'incertesa i neguit.

Actualitzat
La Josefa Valderrama, la Pepi, és una de les "catalanes pel món" que explica en directe, amb els nervis i el neguit que implica fer-ho en primera persona, la delicada situació està vivint des del Japó. Ho fa principalment a través del seu blog, del Twitter i del Facebook: "Estem enganxats a l'NHK, a les rodes de premsa, al Twitter, al grupet d'espanyols i italians del Facebook i a l'espera de més mails dels italians". Ens envia les seves cròniques per correu i penja les fotos que ha fet el seu amic Joseph Tame, que ha anat a la zona on es troba la central nuclear de Fukushima.

La seva vivència està envoltada d'emocions intenses i de reflexions: "estem nerviosíssims", "la paraula concreta és ‘marejats', perquè tant mirar les notícies estàs com repetint un mantra, com hipnotitzat". Tot i la incertesa i l'angoixa que transmeten les seves paraules, la Pepi no perd aquell toc d'humor irònic producte de la necessitat de normalitzar les emocions. Es pregunta, per exemple, si "acabarem tots com en Homer Simpson?", "per què els governs s'entesten a fer servir energies brutes?" o "per què hem d'invertir esforços a acabar amb la vida humana".

L'Héctor García és un altre dels catalans que redacta des del seu mur del Facebook com va viure ell "el major terratrèmol de la història del Japó". També a través del seu blog, ens informa puntualment del que està passant. El grup ja creat a la xarxa "Catalans al Japó" està servint perquè gent com la Paula Martínez, estudiant a la universitat de Dokkyo de Saitama, expliquin les seves experiències "Quan va succeir el terratrèmol era de viatge a un poble costaner i hi va haver alerta de tsunami, però els japonesos ho van saber organitzar tot bé".

Mentre el 3cat24 actualitza minut a minut la informació que ens va arribant del país del sol naixent, des d'El meu 3cat24, el vostre espai de Participació, volem fer una crida a tots aquells catalans que són al Japó, també als seus familiars, amics i coneguts. Què en sabeu? On us trobeu? Quina és la vostra vivència o la principal preocupació en aquests moments?

Escriviu-nos a l'adreça 3cat24@tv3.cat i feu servir aquest racó creat amb l'objectiu d'ampliar al màxim tota la informació amb els vostres testimonis directes.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut