El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu
El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu
Barcelona

El PSC condiciona el suport als pressupostos a que s'ajorni la derogació de l'impost de successions

El PSC ha condicionat el seu "eventual suport" als pressupostos de la Generalitat per al 2011 al fet que l'executiu català ajorni a un altre moment de la legislatura l'eliminació de l'impost de successions. El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha instat el president català, Artur Mas, a fer marxa enrere en l'anunci que va fer aquest cap de setmana Josep Antoni Duran i Lleida, que el govern eliminarà aquest impost abans de les eleccions municipals del 22 de maig. Iceta ha mostrat la "sorpresa" del PSC perquè el govern insinuï que el primer partit de l'oposició té una "certa obligació" de fer pinya amb l'executiu en aquests moments d'urgències financeres i que després anunciï la supressió d'aquest tribut.

Actualitzat
"Si pretén comptar amb nosaltres, que no prengui decisions que condicionin els pressupostos de forma irrevocable. Així no es juga", ha assegurat Iceta. Els socialistes catalans han fet arribar aquest missatge al govern el mateix dia que el PP català llançava la mateixa advertència a Artur Mas, però en sentit contrari. La líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, ha vinculat el suport del seu partit als comptes per al 2011 al fet que CiU acabi, a més de l'impost de successions, amb l'impost de donacions.

El PSC creu que Duran i Lleida ha "pres la batuta" en el debat sobre successions i lamenta que el govern "hagi canviat de criteri", pel qual ha apel·lat Artur Mas a rectificar l'anunci del seu company de federació per seguir comptant amb la disposició del PSC. Iceta ha insistit també a donar pressa al govern a presentar "com més aviat millor el projecte de pressupostos" per al 2011 i a criticar que s'anunciïn àmplies retallades sense posar els comptes sobre la taula. Ha subratllat que no seria lògic eliminar l'impost de successions, que només afecta un 6% dels catalans, "en un any en què els catalans tenen dificultats evidents", i ha afegit: "Tenen quatre anys per complir aquest compromís". "Si (CiU) vol comptar amb nosaltres, és per parlar de tot, no només de les despeses, sinó també dels ingressos".
Anar al contingut