Tarragona

Quatre morts, dos d'ells menors, per un accident de trànsit a l'N-340 a Tarragona

Una col·lisió frontal entre un cotxe i un camió ha causat la mort dels quatre ocupants del turisme a la carretera N-340. Els morts són dues dones i dos menors, un nen de 8 anys i una nena d'1, veïns de Torredembarra. L'accident ha passat en un punt antigament considerat negre de les carreteres catalanes. De fet, els Mossos d'Esquadra ja havien advertit el Ministeri de Foment que la senyalització en aquesta via pot provocar confusions. El conductor del camió n'ha sortit il·lès i ha donat negatiu en les proves d'alcoholèmia. El Servei Català de Trànsit i l'Ajuntament de Tarragona apunten a una distracció de la conductora com a causa de l'accident. Sis persones han perdut la vida aquest cap de setmana a les carreteres catalanes.

Actualitzat
L'accident ha tingut lloc a dos quarts de nou del matí al quilòmetre 1.172 de l'N-340. El turisme, un Volkswagen Golf amb quatre ocupants que anava en direcció a Tarragona, i un camió, que transitava en direcció a Barcelona, han topat frontalment. 

Segons fonts dels Bombers de la Generalitat, el cotxe ha quedat atrapat sota el camió. Ha calgut desplaçar-hi fins a sis dotacions per treure'n les víctimes, que han quedat atrapades a l'interior del cotxe. Es tractava de dues veïnes de Torredembarra, Maria Mercedes T. T., de 31 anys, i Maria Delfina T. H., de 40, i els seus dos fills menors, d'1 i 8 anys.

La causa: una distracció

Tot apunta que ha estat el turisme el que ha envaït el carril contrari. El Servei Català de Trànsit (SCT) i l'Ajuntament de Tarragona parlen d'una distracció de la conductora com a causa de l'accident.

El director de l'SCT, Joan Aregio, ha explicat que ha estat un accident d'"extrema violència" causat per una distracció del conductor o un excés de velocitat, ja que "l'asfalt estava sec" i les condicions meteorològiques eren favorables. Per això, ha reclamat "extremar la prudència" i ha instat a "no perdre la concentració en els trajectes curts" i a "complir amb les normes de circulació".

De la seva banda, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat que els dos nens morts en l'accident no portaven el cinturó ni les mesures de seguretat per a menors.

Senyalització confusa

Aquest enllaç de la Nacional 340 i l'autovia del Mediterrani havia estat, el 2009, un dels punts negres identificats per l'informe Eurorap sobre accidentalitat. La senyalització en el tram pot portar a confusió. Al gener es va produir en aquest punt un altre accident per envaïment del carril contrari en què van morir dues persones.

L'accident ha obligat a tallar la carretera durant unes hores en tots dos sentits de la marxa. La policia ha obligat a desviar els vehicles per l'AP-7.

Sis vides perdudes a la carretera

Aquest ha estat un cap de setmana especialment fatídic a la xarxa viària catalana. Hores després de l'accident a Altafulla, un home perdia la vida en topar també amb un camió a l'Eix Transversal al seu pas per Calonge de Segarra. Dissabte hi va haver un altre xoc frontal amb un camió, aquesta vegada a Quart, amb una altra víctima mortal.

En aquest 2011 ja són 39 les víctimes mortals des del mes de gener, tres més que el mateix període de l'any passat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut