El cartell sembla indicar que el carril de l'esquerra porta a l'AP-7, quan, en realitat, és de sentit contrari.
El cartell sembla indicar que el carril de l'esquerra porta a l'AP-7, quan, en realitat, és de sentit contrari.
Tarragona

L'accident amb quatre morts a Tarragona deixa en evidència un punt amb senyalització deficient a l'N-340

L'enllaç de l'N-340 amb l'autopista AP-7 a Tarragona ha tornat a ser protagonista d'un fatídic accident mortal. Hi han mort dues dones i dos menors que viatjaven en el mateix cotxe, i han envaït el carril contrari just quan passava un camió. Aquest tram havia estat considerat un punt negre fins l'any 2009. Segons els Mossos d'Esquadra, ja fa temps que n'haurien fet un informe per alertar d'una senyalització que pot induir a error.

Actualitzat
A dos quarts de deu del matí de dissabte, els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís d'un accident a la Nacional 340, al punt quilòmetric 1.172. Un turisme, un Volkswagen Golf amb quatre ocupants, que anava en direcció a Tarragona, i un camió, que transitava en direcció a Barcelona, han topat frontalment. Les quatre persones -dues dones i dos nens- que viatjaven al turisme han mort.

Tot apunta, però, que ha estat el cotxe el que ha envaït el carril contrari. El punt concret de l'accident és aquest:

N340 Tarragona 

Com es pot veure en la imatge, els cartells poden fer pensar al conductor que la via és d'un sol sentit, en què el carril de l'esquerra permet l'accés a l'autovia i el de la dreta, al desviament a Altafulla. El cartell blau està col·locat sobre el carril contrari, i això faria despistar els conductors i provocaria els xocs frontals. La línia continua, en canvi, deixa clar que la via té dos sentits.

El Servei Català de Trànsit (SCT) i l'Ajuntament de Tarragona, però, apunten a una distracció de la conductora com a causa de l'accident.

Aquest enllaç de la Nacional 340 i l'Autovia del Mediterrani va ser el 2009 un dels punts negres identificats per l'informe Eurorap sobre accidentalitat tot i que l'any passat va desaparèixer d'aquesta llista.

Fa poc més de dos mesos, es va produir en aquest punt un altre accident per envaïment del carril contrari en què van morir dues persones.
Anar al contingut