Alerta nuclear

El Japó està en alerta nuclear després del potent terratrèmol i el posterior tsunami que ha arrasat la costa del nord-est del país. Onze de les 55 centrals del país s'han aturat automàticament, com a mesura de seguretat, però n'hi ha un parell que han quedat danyades.

Actualitzat
On la situació és més greu és a la planta nuclear de Fukushima, que té aturada una turbina de refrigeració. La central ha registrat nivells de radioactivitat 20 vegades superiors als normals. Divendres, l'Agència de Seguretat Nuclear japonesa havia alertat d'un procés de fusió en el reactor de la central, però els operaris han alliberat amb èxit pressió del reactor. La mateixa agència ha detectat cesi radioactiu prop de la central.

L'Agència ha qualificat en un nivell 4 en una escala de 7 l'accident de Fukushima. Tenint en compte l'escala INES (International Nuclear Event Scale), això significa "accident amb conseqüències locals". Implica que es poden haver emès quantitats significatives de material radioactiu amb una alta probabilitat d'exposició pública significativa.
Anar al contingut